Selectati editia dorita

EDITIA: Cluj  |  Selecteaza editia

BT24 - Banca Transilvania

Se stabilesc drepturile si obligatiile elevilor. Presedinta elevilor din Romania: „Va invit sa ramaneti in tara”

Din 29 Aprilie 2013
Se stabilesc drepturile si obligatiile elevilor. Presedinta elevilor din Romania: „Va invit sa ramaneti in tara”
Galerie imagini (1 imagine)

Reprezentantii elevilor din toata tara au inceput la Cluj dezbaterile pentru finalizarea „Statutului Elevului", document care contine drepturile si obligatiile pe care le vor avea elevii din Romania. Ministrul Educatiei a transmis elevilor ca ii aspteapta cu propunerile de modificare a Legii Educatiei in urma dezbaterilor de la Cluj.

 


Iulia Miron, Presedinte al Consiliului National al Elevilor, a precizat care este agenda evenimentului: „Timp de 4 zile vom lucra la finalizarea statutului elevilor, cu drepturile si obligatiile la care au lucrat generatii intregi de membri ai consiliului national al elevilor; vom stabili un nou cadru legal de functionare a Consiliului National al Elevilor, care e structura reprezentantiva a elevilor din Romania, partenera a Ministerului Educatiei; vom stabili obiectivele reprezentarii elevilor in foruri decizionale la nivel scolar, judetean si national, apararea drepturilor si intereselor elevilor, democratizarea sistemului de invatamant din Romania.


Stim ca o societate civila se bazeaza pe educatia cetatenilor. E de datoria noasta sa construim societatea in care dorim sa traim, sa facem ceva mai mult decat generatiile de dinainte. Suntem repezentantii elevilor, viitori studenti si viitori cetateni. Avem posibilitatea de a face schimbari majore, de a schimba mentalitati si principii, de a implementa valori autohtone dupa care sa functioneze societatea noastra. Va invit sa ramanem in Romania pentru schimbarea pe care ne-o dorim in societate".

Sursa: Adevarul

Categorii